Dobrovoľníci poupratujú okolie Liptovskej Mary

19.04.2013 Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš (TASR) – V sobotu 20. apríla sa o 09.00 hod. uskutoční v poradí už tretie veľké jarné upratovanie brehov vodného diela Liptovská Mara.
Organizátori chcú prekonať minuloročnú rekordnú účasť 350 dobrovoľníkov, keď domácich Liptákov prišli podporiť nielen ľudia z iných kútov Slovenska, ale i niekoľkí Česi či Poliaci.
„Nesmierne nás všetkých teší, že sa táto iniciatíva udomácnila a začala hneď prinášať očakávané ovocie. Tunajší obyvatelia a turistickí návštevníci sa učia vážiť si prostredie, v ktorom žijú a trávia svoje dovolenky,“ uviedol predseda organizátorského Cechu združení cestovného ruchu Liptova Martin Géci.
Skvelým signálom je podľa neho fakt, že na akcii pod oficiálnym názvom Environmentálny deň v Liptove sa podieľa viacero záujmových združení, obecných samospráv a zainteresovaných štátnych inštitúcií. „Zároveň je to aj vzácna príležitosť na stretnutie s priateľmi,“ skonštatoval starosta Liptovskej Sielnice Dušan Sokol s tým, že účastníci sa po brigáde môžu tešiť na pripravené občerstvenie.
Výsledkom prvých dvoch ročníkov dobrovoľníckej akcie, ktorá má ambíciu nesústrediť sa len na bezprostredné okolie Liptovskej Mary, boli stovky plných vriec odpadu, ktorého sa vyzbieralo takmer 20 ton. „Naše slovenské more je v lete tradičným turistickým lákadlom. Návštevníci nášho regiónu sa budú určite cítiť lepšie v čistom prostredí,“ dodala riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Darina Bartková.
 

Vyberte región